Салата с яйца и мед
Листни зеленчуци с яйца и меден дресинг.
Необходими продукти:
- 2 - 3 ч.ч. зелени салати по избор - маруля, спанак, кресон или айсберг, нарязани или накъсани наедро
- 4 твърдо сварени яйца
- 1 ч.ч. салатено олио (или зехтин)
- ½ ч.ч. естрагонов оцет (или ябълков)
- 1 ч.л. чесън на прах (или счукан)
- 1 ч.л. сол
- ½ ч.л. прясно смлян пипер
- 1 с.л. зелени подправки за салата по избор
- 2 с.л. мед
Начин на приготвяне:
1. Смесете 2 - 3 ч.ч. зелена салата по избор в купа.
2. Разпределете микса в чинии за салата.
3. Нарежете на малки кубчета 4 твърдо сварени яйца (или ги настържете). Поръсете щедро салатата с яйцата.
4. В буркан с капачка смесете 1 ч.ч. салатено олио или зехтин с ½ ч.ч. естрагонов оцет, 1 ч.л. чесън на прах (или счукан), 1 ч.л. сол, ½ ч.л. прясно смлян пипер, 1 с.л. зелени подправки по избор и 2 с.л. мед. Разклатете много добре.
5. Поднесете дресинга отделно от салатата.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ