Салата с пилешко, целина и грах
Тежко предястие с пушено пилешко, зеленчуци, тиква и майнезено-сметанов дресинг.
Салата с руска нотка прави Ути Бъчваров, като приготвя калорийна бомба в купичка, където смесва грах от консерва с пилешко месо, тиква на пара, свежа целина и залива всичко това със смес от заквасена сметана, горчица, чесън, ароматен оцет и сол. Това предястие определено може да нахрани или да бъде идеалното зимно мезе.
Тиквата се реже на кубчета и се готви на пара, а след това се шокира в ледена вода. През това време в купата се смесват нарязано на хапки пилешко месо, останало от предишно готвене, стебла целина, наричани още селъри, отцеден грах от консерва или буркан. В тиган се кипва малко оцет с добавка от наситнени годжи бери. Следва направата на дресинг като се намачква скилидка чесън и се разбърква с майонеза, заквасена сметана, зехтин и ароматния оцет. Ястието се посолява и се залива с дресинга. Остава само да се сервира.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ