Салата с печено цвекло и царевица
Гарнитура с цвекло и сладка царевица от консерва.
Необходими продукти:
- 1/2 малка глава червен лук - около 35-40 грама да е половинката
- листата на 5 стръка копър и на 5 стръка магданоз
- 700 г запечено цвекло (може и варено, но с печено е по-вкусно)
- 3 с.л. зехтин
- 1 с.л. оцет
- 280 г царевица от консерва (отцедено тегло на зърната)
- 2 скилидки чесън
- по 1/2 ч.л. сол и черен пипер
- 1 ч.л. захар
Начин на приготвяне:
1. Сготвеното цвекло обелете, нарежете на малки кубчета и прехвърлете в купа.
2. Наситнете копъра и магданоза и добавете в купата.
3. Нарежете лука на тънки полумесеци и изсипете при останалите продукти.
4. Намачкайте чесъна и прибавете в купата. Овкусете със сол и пипер и залейте със зехтин и оцет. Разбъркайте.
5. Прибавете отцедената от сока на консервата царевица и размешайте финално. Поднесете или приберете в хладилник до момента на сервирането.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ