Салата с панирано пиле, целина, чушки и дресинг
Салата с ябълки, месо, маслини, зеленчуци и майонезен сос.
Необходими продукти:
- 800 г пилешко филе (месо от гърди, а може да добавите и от бутчета без кост)
- 3 с.л. царевично нишесте
- 2 с.л. олио
- 7 с.л. майонеза
- 2 с.л. мармалад
- 3 ч.л. лимонов сок
- сол и пипер
- 1-2 червени сладки чушки (около 160 г общо)
- 1-2 стръка целина (около 120 г общо)
- 1/2 глава червен лук (около 60-80 г)
- 10-15 зелени маслини без костилка
- 2 ябълки (около 270 г общо)
- 2-4 листа маруля или айсберг или друга зелена салата по избор
Начин на приготвяне:
1. Нарежете пилешкото на малки парченца с размер колкото половин хапка. Прехвърлете в купа, поръсете със сол и пипер и царевичното нишесте. Разбъркайте.
2. В тиган с незалепващо покритие сгорещете 1 с.л. олио и запържете половината от месцата на умерен към силен огън за около 4 минути, като обръщате и бъркате. Прехвърлете в купичка, добавете 1 с.л. олио в тигана и запържете и втората половина. Извадете при първата. Оставете да се охлади.
3. Направете дресинга като разбъркате майонезата с мармалада, лимоновия сок, сол и пипер.
4. Нарежете на ситно почистените ябълки и чушки, целината и маслините. Изсипете в купа.
5. Залейте с дресинга и разбъркайте.
6. Накъсайте измитите и отцедени зелени листа с ръце и добавете. Размешайте нежно за финал и сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ