Салата с моркови, нахут и кашу
Лесно | Порции 2-4
| Видяна: 1088
Азиатска морковена салата с ядки, нахут и пикантен сос.
Необходими продукти:
- 2 моркова
- 2 сладки чушки
- 200-250 г нахут от консерва
- 100 г кашу
- пресен кориандър или магданоз
- семена сусам
За соса:
- 1 с.л. мека горчица
- 1 ч.л. мед
- 1 ч.л. лют сос
- 1 с.л. лимонов сок
Начин на приготвяне:
1. Морковите нарежете с китайско ренде или преса на тънки лентички.
2. Чушките нарежете на тънки полумесеци.
3. Кашуто запечете на сух тиган за няколко минути.
4. Направете соса като смесите всички продукти за него.
5. Смесете морковите, чушките, отцедения нахут и кашуто. Залейте със соса и разбъркайте.
6. Посипете със сусамови семена и украсете с листенца пресен кориандър.
Най-важните съставки
бяло сусамено семе, горчица, кашу, кориандър, лимонов сок, лют сос, магданоз, мед, моркови, нахут, оцет, чушки
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 20 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ