Салата с кактус
Лесно | Порции 3-4
| Видяна: 5030
Плодове от кактус с домати и оцет.
Необходими продукти:
- 800 г кактус (на българския пазар най-разпространени са консервираните плодове от кактус в разфасовки от по 450 г с течността; за салатата отцедете хубаво плода и го нарежете на хапки, ако е цял или на половинки)
- 2 средна домата, нарязани на кубчета
- 1 малка глава лук, нарязан на кубчета
- 2 с.л. пресен кориандър
- 3 с.л. зеленчуково олио
- 4 ч.л. бял оцет
Начин на приготвяне:
1. Сложете кактуса, доматите, лука и кориандъра в стъклена или пластмасова купа.
2. Разклатете останалите необходими продукти в плътно затворен буркан.
3. Полейте кактуса и зеленчуците и разбъркайте.
4. Покрийте и оставете в хладилника за поне 4 часа.
5. Поднесете върху листа маруля по желание.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 15 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ