Салата от тиквички с фасул и чери домати
Салата от зелен фасул с тиквички, домати и таханов сос.
Бон Апети
Излъчен на 27.04.2018
Свежа зелена салата без листни зеленчуци правят Лора и Стоян, за да предложат салатена гарнитура към меса, която да замени по-тежките компании на мръвката. Можете да сервирате тази лесна за направа храна и като предястие, с което да поставите началото на вкусно хапване. А защо не и да я използвате като диетично основно, богато на витамини и минерали.
Зеленият фасул се изсипва в подсолена кипяща вода и се сварява. Шокира се под студена вода и се отцежда. Изсипва се в купа. Тиквичките се намазват със зехтин и се овкусяват със сол и пипер. Запичат се на грил тиган или наребрена плоча. Чери доматите се разполовяват, пресният лук и свежият копър се наситняват. Всички продукти се смесват заедно в купа.
Дресингът се приготвя като в съдинка се смесват сусамов тахан, намачкан чесън, лимонов сок, кисело мляко, сол, пипер и зехтин. Салатата се овкусява с дресинга и е готова за поднасяне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ