Салата от прясна краставица с маслини и заатар
Салата от краставици с оцет, зехтин, заатар и маслини.
Бон Апети
Излъчен на 06.06.2017
Една обикновена салата с необикновена продправка правят Лора и Стоян, като ни представят предястие от два продукта - краставица и маслини, което обаче се овкусява с екзотична нотка - традиционният за африканската и части от западноазиатската кухня заатар. А какво е заатар - готово купен или домашно направен микс от сусамово семе, риган, майоран, сол и сумак. Не се подвеждайте обаче, че от всеки продукт се слагат по равни количества. Именно преценяването на пропорциите прави подправката заатар толкова екзотична.
А останалото е лесно. Краставицата се измива добре, защото в тази рецепта влиза ваедно с кората. Ако все пак това ви притеснява, позволено е да я обелите. После се нарязва на тънки шайби и се овкусява със сол, бял оцет и зехтин. Поръсва се със заатар, смесва се с наситнени маслини и салатата е готова за поднасяне - хрупкаво, вкусно, диетично и различно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ