Салата Нисоаз с пресни листенца
Зелена салата със сушени и чери домати, картофи и пъдпъдъчи яйца.
Необходими продукти:
- 60 г филе туна
- 4 пъдпъдъчи яйца
- 100 г микс за салата (рукола, бейби спанак, киселец, листа цвекло, лоло росо, маруля)
- 8 чери домата
- 8 бейби картофчета
- 6 сушени домата в зехтин
- 2/3 ч.л. горчица
- скилидка чесън
- 1 ч.л. бял винен оцет
- 2 с.л. студено пресован зехтин
- щипка захар
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. Намачкайте чесъна на паста и го смесете с горчицата, оцета, зехтина, захарта и солта. Заделете настрани готовия дресинг.
2. Сварете яйцата, обелете и разрежете на половинки.
3. С картофите направете същото.
4. Разполовете и чери доматите.
5. В две отделни чинии разпределете зелените листа и ги смесете с нарязаните много на ситно сушени домати. Около тях наредете чери доматите, картофите и яйцата. Залейте с дресинга и най-отгоре сложете рибата. Тази рецепта за салата нисуаз (нисоаз* - спорно е как правилно се изписва на български) научих от ресторант Rolf Cafe.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ