Регистрация

Руска салата с варено пилешко

Руска салата с варено пилешко
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1563

Яйчена салата с месо, краставици, гъби и майонеза.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 пилешка гърда (около 400 г)
  • бахар, черен пипер на зърна и лук за варенето на пилето по желание
  • 5 яйца
  • 400 г консерва или буркан гъби
  • 1 глава лук
  • 1 краставица
  • няколко кисели краставички
  • 100 г кашкавал
  • 150-200 мл майонеза
  • сол на вкус
  • зеленчуци за украса

Начин на приготвяне:

1. Залейте пилешкото месо с вода и оставете да се свари. Можете да запазите бульона за други ястия, за да си имате домашен пилешки бульон. За целта в него е добре да добавите подправки - черен пипер и бахар на зърна, дафинов лист и по желание зеленчуци, нарязани на едро - моркови, лук, целина. Бульонът се посолява чак след сваряване на месото. След кипване обаче е добре да отпените. Свареното пилешко месо охладете и нарежете на малки хапчици или накъсайте с пъсти. Бульона прецедете, осолете и си заделете във фризера или хлдилника.

2. Сварете яйцата.

3. В купа прибавете нарязаните на кубчета кисели краставички, нарязаната на полумесеци краставица, наситнения лук, пилешкото и нарязаните на едро гъби. Добавете 4 от варените яйца, нарязани на ситно и един белтък. Запазете жълтъка на петото яйце за украса.

4. Добавете майонезата и разбъркайте. Осолете на вкус и разбъркайте отново. Прехвърлете в салатиера или чиния като оформите на купол.

5. Отгоре поръсете с рендосания на средно ренде кашкавал и стрития между пръсти жълтък. На финала украсете със зеленчуци по жеалние.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта