Руска интерпретация на салата Оливие
Руска салата с пилешко, грах, картофи и кисели краставички.
Необходими продукти:
- 500 г пилешки гърди
- 4 картофа
- 4 моркова
- 4 яйца
- 4 кисели краставички
- 1 консерва грах
- 2 глави лук
- 200 г майонеза
- сол на вкус
- горчица по желание
Начин на приготвяне:
1. Сварете яйцата, картофите и морковите и ги охладете. Сварете и пилешките гърди, като можете да добавите подправки по желание, за да ви остане един хубав пилешки бульон, който да използвате за друго ястие.
2. Вземете си голяма салатиера.
3. Нарежете на много малки хапки пилешкото месо и го изсипете в салатиерата.
4. Наситнете моркова, картофите, лука и киселите краставички и ги добавете в салатата.
5. Отцедете грахта и изсипете зелените зрънца в купата.
6. Добавете майонезата и горчицата (ако слагате такава) и разбъркайте добре.
7. Опитайте на вкус и ако прецените, посолете.
* Оригиналната салата Оливие, което е всъщност познатата Руска салата, се прави с пъдпъдъчи или патешки яйца, прясна краставица и още доста странни глезни, които не използваме в ежедневната си кухня. Затова рецептата е сведена до по-основни и достъпни продукти. Да ви е сладко!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ