Регистрация

Рулца със скариди и сирене

Рулца със скариди и сирене
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 2321

Пържени морски дарове в хрупкава коричка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 6 средни до големи скариди, обелени, но с опашките
  • соеви кори, изплакнати за кратко с вода и отцедени (за да не са прекалено солени)
  • 200 гр. сирене (може да използвате чедар, ако предпочитате по-силен вкус)
  • царевично брашно
  • олио за пържене

Начин на приготвяне:

1. Набучете скаридите на шиш, за да ги изправите и да не се навият при пърженето.

2. Бланширайте ги докато са почти готови.

3. Извадете шишовете, подсушете скаридите и заделете.

4. Нарежете соевите кори, така че да са двойно по-дълги от скаридите и да могат да се увият вътре няколко пъти. Може да използвате повече кори, ако предпочитате.

5. Сложете 1/2 резен сирене в единия край на кората.

6. Поставете по 1 скарида върху сиренето.

7. Навийте на руло няколко пъти.

8. Поръсете малко царевично брашно в края на кората.

9. Поръсете с царевично брашно целите рулца, за да се подсушат преди пържене.

10. Изпържете на маслена баня в сгорещеното олио, но не прекалено дълго, защото вече са бланширани - само колкото да стане хрупкава коричката. Може да ги придържате с щипка, за по-лесно.

11. Извадете, отцедете и поднесете горещи.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта