Рулца лазаня с рикота и спанак
Тестено печено руло с плънка от сирене.
Необходими продукти:
- 450 г кори за лазаня
- 450 г нискомаслена, обезмаслена или обикновена рикота
- 250 г нискомаслена моцарела, настъргана
- 1 кутия нарязан на кубчета замразен спанак, добре отцеден
- 3 средни моркова, настъргани
- ½ ч.ч. пресен магданоз, нарязан
- ½ ч.ч. пресен босилек, нарязан
- 1 яйце
- сол и пипер
- 450 г сос за паста по избор (готов или домашно приготвен)
Начин на приготвяне:
1. Загрейте предварително фурната на 180°С.
2. Нарежете босилека и магданоза.
3. Пригответе корите лазаня според упътването на опаковката и подредете няколко слоя върху постлана с восъчна хартия повърхност.
4. В купа, смесете рикотата, половината моцарела, магданоза, босилека, спанака, сол и пипер на вкус, яйцето и морковите. Разбъркайте хубаво с ръце.
5. Разпределете тънък слой от спаначената смес върху лазанята по дължината на корите и навийте на руло. (Ако остане от плънката, може да я замразите за друго ястие.)
6. Намажете дъното на плитък съд за печене с малко сос.
7. Сложете рулата лазаня в съда и полейте със сос.
8. Покрийте с останалата моцарела.
9. Печете във фурната за 20 – 30 мин.
10. Поднесете горещо с чесново хлебче и салата.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ