Рокамболе - руло с мармалад
Лесно и вкусно бразилско руло.
Необходими продукти:
- 5 яйца
- 5 с.л. захар
- 5 с.л. вода
- 5 с.л. универсално брашно
- 1 щипка бакпулвер
За пълнежа:
- млечен карамел или мармалад от гуава (или ако не намерите, заменете с мармалад по избор)
Начин на приготвяне:
1. Разбийте белтъците на твърд сняг.
2. Добавете жълтъците, захарта и водата и разбийте хубаво.
3. Добавете брашното и бакпулвера и внимателно прибавете към сместа.
4. Сложете готовото тесто в тавичка, постлана с хартия за печене.
5. Печете кейка в предварително загрята до 180ºС фурна за 15-20 мин. или до златисто-кафяво и до пълна готовност.
6. Извадете блата от тавичката, но не махайте хартията.
7. Намажете с пълнежа и навийте на руло. Докато навивате, внимателно отстранете хартията.
8. Поръсете със захар и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ