Рибени палачинки с пикантен сос по тайландски
Не брашно, а риба е в основата на вашата палачинка.
Необходими продукти:
- 150 г месо от риба, изичстено от костите
- 2 - 3 с. л. тайландско червено къри (паста)
- 100 г зелен фасул
- 1 с. л. картофено нишесте
- олио за пържене
За соса:
- 20 г краставица
- 10 грама фъстъци
- 2 големи червени чушки
- 3 с. л. сладък сос за пилешко
Начин на приготвяне:
Рибните палачинки:
1. Загрейте фритюрника на 150 С (средна степен).
2. Сложете месото от риба, червеното къри и картофеното нишесте в блендер и пасирайте.
3. Нарежете зеления боб на много къси парченца и ги добавете към сместа.
4. Взимайте по лъжица от сместа и я оформяйте на плоска палачинка, голяма колкото бисквита.
5. Пуснете така приготвените рибни палачинки в сгорещеното олио. Когато са готови, те ще изплуват на повърхността.
6. Извадете ги от олиото и ги поставете върху салфетка, за да се отцеди излишната мазнина.
Сосът:
1. Нарежете ситно краставицата и лютите чушки и ги смесете със сладкия сос за пилешко месо.
2. Начукайте фъстъците в хаванче.
3. Наръсете начуканите фъстъци върху соса.
4.Сервирайте соса отстрани или залейте с него рибните палачинки (както е показано на снимката).
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ