Рибени кюфтенца с картоф
Средно | Порции 2-3
| Видяна: 2930
Кюфтета със зеленчуци и рибена кайма.
Необходими продукти:
- 500 г рибешка кайма
- връзка нарязан магданоз
- соев сос
- смлян пипер
- сусамово олио
- 1 картоф
- 1 яйце
- царевично брашно
- готова брашнена смес за паниране
- галета
- олио за пържене
Начин на приготвяне:
1. Нарежете картофа на кубчета, сложете в кипяща вода и сварете до омекване.
2. Отцедете водата и с вилица намачкайте картофа.
3. Смесете намачкания картоф със смляното месо от риба.
4. Прибавете соевия сос, пипера, магданоза, яйцето, сусамовото олио и царевичното брашно и разбъркайте хубаво.
5. Вземете лъжица от каймата и поръсете с брашното за паниране и покрийте с галета.
6. Изпържете рибените кюфтенца в тиган с олио.
7. Поднесете горещи, с кетчуп/чили сос (по желание).
Най-важните съставки
галета, кайма, картофи, магданоз, олио, соев сос, сусамово олио, царевично брашно, черен пипер, яйце
Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 35 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ