Регистрация

Рибена супа от сьомга и пангасиус

Рибена супа от сьомга и пангасиус
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 7430

Рибена супа с картофи и лимон.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200 грама филе от риба сьомга
  • 200 грама филе от пангасиус
  • 1 морков
  • 2 средни картофа
  • 3 стръка пресен лук
  • 2 дафинови листа
  • сока от половин лимон
  • 1 супена лъжица брашно
  • 1 яйце
  • 2-3 супени лъжици кисело мляко
  • сух девисил на вкус
  • сол на вкус
  • черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:
Почистваме и нарязваме на зеленчуците. Пускаме ги  в тенджера, в която има литър и половина гореща, подсолена вода. След като заврят намаляваме котлона и оставяме да къкрят 20-тина минути. После прибавяме и рибните филета, нарязани на кубчета, заедно с черния пипер, девисила и дафиновите листа. Супата се доварява на тих огън. Махаме от котлона и застойваме с предварително разбитите заедно яйце, кисело мляко и част от лимоновия сок.

Поднасяме топла супата, поръсена с дивесил и лимонов сок.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 55 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта