Рибена супа от сьомга и пангасиус
Рибена супа с картофи и лимон.
Необходими продукти:
- 200 грама филе от риба сьомга
- 200 грама филе от пангасиус
- 1 морков
- 2 средни картофа
- 3 стръка пресен лук
- 2 дафинови листа
- сока от половин лимон
- 1 супена лъжица брашно
- 1 яйце
- 2-3 супени лъжици кисело мляко
- сух девисил на вкус
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Почистваме и нарязваме на зеленчуците. Пускаме ги в тенджера, в която има литър и половина гореща, подсолена вода. След като заврят намаляваме котлона и оставяме да къкрят 20-тина минути. После прибавяме и рибните филета, нарязани на кубчета, заедно с черния пипер, девисила и дафиновите листа. Супата се доварява на тих огън. Махаме от котлона и застойваме с предварително разбитите заедно яйце, кисело мляко и част от лимоновия сок.
Поднасяме топла супата, поръсена с дивесил и лимонов сок.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ