Мексиканска рибена супа с тортиля
Супа с бяла риба, чушки и чери домати.
Необходими продукти:
- 450 г филе от бяла риба
- 250 г чери домати
- 1 червена сладка чушка
- 1 червена люта чушка
- 1 зелена сладка чушка
- 300 г тортили (2 големи)
- 1 с.л. лимонов сок
- сол и пипер на вкус
- черен пипер на зърна
- 3 дафинови листа
- 5 зърна бахар
- 3 клонки карамфил
- листенцата от връзка магданоз или кориандър
- резени лимон
Начин на приготвяне:
1. Сложете рибата да се свари в 1,3 литра вода, като добавите дафиновия лист, зърната пипер и бахар и клонките карамфил. Периодично отгребвайте образувалата се пяна и я изхвърляйте.
2. Докато рибата се вари, нарежете тортилите на тънки дълги лентички, чушките и чилито наситнете, а чери доматите нарежете на четвъртинки. Пресните листенца пък - много на ситничко.
3. Сварената риба извадете и накъсайте на малки парченца. Бульона прецедете и върнете обратно в тенджерата заедно с рибата.
4. Кипнете отново и добавете тортилите, чилито, лимоновия сок, сол и пипер на вкус. Оставете да се вари 5 минути.
5. В готовата супа добавете малките кубчета чушки. Разбъркайте и сервирайе в индивидуални чинии, като във всяка пуснете четвъртинки чери домати, резени лимон и отгоре поръсите с магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ