Ребърца с доматена глазура
Свински ребра на фурна с подправки и глазура.
Свинските ребърца са както питателно основно, така и хубаво мезе - гимнастика за устата. Как можете да си ги сготвите - хем на бавен огън, хем с малко усилия - показват в канала Всегда Вкусно. На финала ще имате сочни, крехки ребърца с апетитен аромат и сладникаво-пикантна коричка.
Първо ребрата се почистват от ципите - така подправките ще се пропият по-добре в тях. Следва да смесите кимион или ким (изберете една от двете подправки) с червен пипер, лимонов пипер или лимонова кора, сол и чесън на прах и с част от този микс да обтриете месото. Завийте го в пекателно фолио, след това и в алуминиево и го забравете във фурната за 2 часа на 175 градуса. А когато това време изтече, разгърнете мръвката, намажете със смес от кетчуп, горчица, лют пипер и направената по-рано суха подправка и допечете за 15 минути. После ви остава само да се насладите и да зарадвате близките с вкусно свинско. Списък с точните продукти и стъпки на готвене можете да намерите ТУК.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ