Рачешки кюфтета в сандвич
Много сандвичи за много хора.
Необходими продукти:
- 2 яйца
- 1/4 ч.ч. майонеза
- 1 с.л. едро смляна горчица
- 1/2 лимон, сокът
- 2 стръка зелен лук, нарязан
- 2 с.л. магданоз, нарязан
- 2 с.л. копър, нарязан
- 500 г. месо от рак, извадено от черупката (или рачешки рулца)
- 1/2 ч.ч. галета, плюс допълнително за покриване
- сол и пипер на вкус
- масло и олио
- 8 малки питки
Начин на приготвяне:
1. Разбийте леко яйцата с майонезата, горчицата и лимоновия сок. Като бъркате с дървена лъжица, прибавете зеления лук, магданоза и копъра. Прибавете месото, галетата, сол и пипер внимателно разбъркайте така, че да не натрошите прекалено рачешкото. Направете малки топчици с ръце от тази смес и приплескайте като кюфтенца. Оваляйте в допълнително галета и сложете върху постлана с восъчна хартия тавичка. Оставете в хладилник за 30 мин.
2. Загрейте масло и олио в голям тиган. Пържете по 4-6 кюфтенца, в зависимост от размера на тигана. Пържете 4 мин. от всяка страна и отцедете върху хартиена кърпа.
3. Поднесете веднага с в питка с маруля, домат, краставица, манго, салца и креолска майонеза.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ