Регистрация

Раци с паста от боб и домати

Раци с паста от боб и домати
Средно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 3095

Блюдо пикантни раци с бобено пюре и доматен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 5~6 супени лъжици олио
  • 600 г или 2-3 бр. пресни раци

За пюрето(смляно на едро):

  • 6 супени лъжици бобено пюре (купешко или пък домашно приготвено от варен боб)          
  • 4 скилидки чесън
  • 8 глави дребен лук
  • 20 г джинджифил

За соса:

  • 8 супени лъжици доматен сос
  • 2 червени люти чушки, нарязани и без семките
  • 1 супена лъжица захар или по вкус
  • 1 яйце
  • 200 мл вода

Начин на приготвяне:

1. Загрейте олио в тиган и добавете бобеното пюре, запържете докато стане ароматно.

2. Добавете доматения сос и червените люти чушки, запържете за около минута, сложете и раците и дръжте още 2-3 минути.

3. Добавете захар на вкус

4. Покрийте уок тигана с капак и намалете огъня. Оставете на котлона за около 10-15 минути, докато рачешкото месо стане от прозрачно на бяло.

5. Изключете котлона и добавете яйцето, за да сгъстите соса. Разбъркайте добре.

6. Сервирайте с ориз.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта