Регистрация

Расгул - индийски сладкиш от извара

Расгул - индийски сладкиш от извара
Средно   |   Порции 8-10 броя   |   Видяна: 1357

Хапки от цедена домашна извара в захарен сироп.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 литър пълномаслено мляко
  • 2,5 с.л. лимонов сок
  • 700 мл вода
  • 300 г захар

Начин на приготвяне:

1. Изсипете млякото в тенджера и подгрейте докато кипне на умерене огън. Постепенно във врящото мляко добавете лимоновия сок и бъркайте. Трябва да се пресече, да стане извара и да бъркате докато водата остане бистра. След това оберете изварата с цедка като хубаво отцеждате. Прехвърлете в марля и оставете да се отцеди още по-добре, като периодично леко изстисквате.

2. Получената твърда извара изсипете в тава и започнете да месите с ръце сякаш е брашнено тесто. Трябва да се получи гладък крем.

3. Кремът с ръце оформете на малки топчета. От това количество трябва да станат 8-10 броя.

4. Кипнете водата в голям съд и разтворете в нея захарта. Намалете огъня на слаб - водата трябва едва да подкъкря. Внимателно пуснете топчетата вътре. Трябва да имат много място, защото ще се раздуят поне 2-3 пъти над първоначалния си размер.

5. Оставете да къкрят 10-12 минути, след което махнете от огъня и оставете под капак в течността за още 4 часа докато се охладят хубаво.

6. По желание след махане от котлона можете да сипете 50 мл розова вода към течността на расгулите.

7. Сервирайте заедно с част от водата или просто като сиропирано топче в купичка.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 6 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта