Разсолник - руска супа с телешки бъбрек
Телешка супа с картофи, моркови и сметана.
Необходими продукти:
- 400 г месо, най-добре телешко
- 1 телешки бъбрек
- 300 г кисели краставички
- 1 голяма глава лук
- 1 морков
- магданоз
- 2 с.л. олио
- 300 г картофи
- 50 г доматено пюре
- 100 г заквасена сметана
- 1 с.л. брашно
- 2 - 3 скилидки чесън
Начин на приготвяне:
1. Срежете бъбрека на две и го потопете в голямо количество студена вода, като я сменяте на няколко пъти. След това полейте с гореща вода и го сварете, като отново сменяте водата на няколко пъти.
2. Измийте бъбрека в топла вода и го сварете отново, този път заедно с месото, в студена вода.
3. Нарежете лука, моркова и краставичките.
4. Сложете ги в голяма тенджера, прибавете олиото, налейте малко бульон и покрийте с капак. Оставете да къкри до готовност или до омекване на всички продукти.
5. Сложете брашното и доматеното пюре в тиган и ги запържете за няколко минути като разбърквате непрекъснато.
6. Прецедете бульона и го налейте при другите продукти в тенджерата.
7. Прибавете картофите, нарязани на ситни кубчета, изпърженото с брашно доматено пюре, бъбрека и месото, също нарязани.
8. Оставете да се вари до омекване на картофите.
9. Поднесете с нарязан магданоз и счукан чесън.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ