Регистрация

Пюре от карфиол с кашкавал чедър

Пюре от карфиол с кашкавал чедър
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 3534

Вкусно и полезно ястие без месо.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 средно големи глави пресен карфиол, отстранете кочана и разделете на розички
  • 100 г кашкавал чедър, настърган
  • 2 с.л. прясно мляко
  • 1 с.л. пресен розмарин, смлян
  • 1 ч.л. морска сол

Начин на приготвяне:

1. Кипнете вода в голяма тенджера. Сложете в нея цветчетата карфиол и ги оставете да се варят докато омекнат, но внимавайте да не се разкашкат, около 10-15 минути са достатъчни.

2. Извадете розичките карфиол и ги поставете в голяма купа. Разтрошете по-големите цветчета с преса за картофено пюре. Прехвърлете ги в блендер или голям кухненски робот и запазете купата настрана.

3. Овкусете карфиола с млякото, розмарина и солта и пасирайте до постигане на желаната от вас консистенция. Върнете в купата, настържете отгоре кашкавала чедър и разбъркайте, така че кашкавала да се разтопи.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта