Пърленка от зеле с яйца и лук
Зелево хлебче с лук и пресни билки.
Необходими продукти:
- 1/2 зелка
- 2-3 стръка пресен лук
- 1 връка копър
- 1 връзка магданоз
- 3 скилидки чесън
- 3 яйца
- 3 с.л. соев сос
- 2 с.л. олио + още за намасляването на тигана
- 3 с.л. брашно
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Зелето почистете от кочаните и нарежете на лентички. След това ги разполовете, за да станат по-къси.
2. Наситнете магданоза и копъра и прехвърлете в купа при зелето. Добавете нарязания на тръбички пресен лук. Разбъркайте заедно зеленчуците.
3. В друга купа чукнете яйцата и добавете към тях соевия сос, олиото, брашното, сол и пипер. Разбъркайте на тесто. Залейте с него зеленчуците и размешайте.
4. Намажете дъното на тиган 26-28 см. с олио и изсипете сместа. Пуснете на умерен огън. Заравнете с шпатула отгоре и сложете капак.
5. След 10 минути обърнете с помощта на чиния и допечете за още 5 минути.
6. Извадете в чиния и поднесете или разрежете на парчета, за да хапвате вместо пърленка.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ