Регистрация

Пържола с гъбен сос

Пържола с гъбен сос
Лесно   |   Порции 1   |   Видяна: 6354

Пържена свинска пържола с чесън и гъби.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • тънка пържола за пържене
  • скилидка чесън
  • 200 г гъби
  • 1/2 глава нарязан лук
  • немска горчица
  • соев сос и сос от стриди
  • сол и пипер
  • 1 чаена лъжичка царевично нишесте разтворено във вода

Начин на приготвяне:

1. Направете 2-3 прореза в месото и сложете парченца чесън. Намажете едната страна на пържолата с горчица.

2. С намазаната страна надолу сложете пържолата в тиган за пържене. Поръсете малко сол и пипер.

3. Приготвяйте и от двете страни по няколко минути. Извадете от тигана и поставете в чиния.

4. В същия тиган сложете лука и гъбите. Добавете малко соев сос и сос от стриди. Забъркайте и малко царевично нишесте, за да сгъстите соса.

5. Излейте върху пържолата. По желание можете да сложите малко кориандър.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 20-30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта