Пържен уклей с хрупкава коричка
Панирана дребна риба на тиган.
Необходими продукти:
- 1 кг пресен уклей
- сол
- 100 гр бяло брашно
- 100 гр царевично брашно
- олио
- черен пипер
- лимон
Начин на приготвяне:
Почисваме рибата от люспите и я измиваме старателно. Подсушаваме с домакинска хартия. Осоляваме я на вкус.
От двата вида брашно правим суха смес. Добавяме и черен пипер. Разбъркваме много добре съставките, докато се смесят равномерно.
В тиган загряваме олио до средна температура за пържене. Овалваме рибките една по една в сухата смес и последователно ги поставяме в тигана и пържим до златисто.
Сервираме с парченце лимон и чаша добре охладено бяло вино или бира.
Добър апетит и наздраве!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ