Пържен омар със соев сос
Пържен омар във вкусен сос.
Необходими продукти:
- 1 пресен омар (или жив)
- нарязани джинджифил, зелен лук и чесън
- едно разбито яйце
- соев сос и сос от стриди
- чаена лъжичка царевично нишесте във вода
Начин на приготвяне:
За да нарежете омара:
1. Разрежете на половина през корема и почистете червата.
2. Разрежете главата по дължина и отново почистете (мозък и т.н.)
3. Отрежете края на опашката. Нарежете корема и опашката на 4 парчета.
4. Отрежете крайниците и щипките.
За пърженето:
1. Запържете нарязан пресен лук и джинджифил докато ароматите им се смесят.
2. Добавете и парчетата омар и бъркайте докато месото стане бяло, а черупката червена.
3. Сложете и малко соев сос и сос от стриди.
4. Сипете малко вода, за да не загори и покрийте за 1-2 минути.
5. След това добавете малко царевично нишесте разредено във вода, за да се сгъсти сосът.
6. Изтикайте омара към краищата на уока и посредата изсипете разбитото яйце.
7. Бъркайте известно време докато сосът се сгъсти. Черупките трябва да са червени, а месото - бяло.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ