Регистрация

Пържен боб със сирене

Пържен боб със сирене
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1460

Гъст боб на тиган с лук и поръска от сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400 г боб
  • вода за готвенето
  • 3 с.л. брашно
  • 2 глави лук
  • 4 с.л. олио
  • сол, червен пипер и лют пипер (или чушле) по желание
  • джоджен или чубрица
  • 100 г кашкавал или 200 г бяло сирене по избор
  • магданоз за поръсване

Начин на приготвяне:

1. Накиснете боба от предишната вечер във вода. Когато дойде време за готвенето измийте зърната във водата, в която са киснали, изсипете я и налейте студена, която да покрива боба. Кипнете, варете 3 минути и излейте водата. Налейте студена и оставете зърната да се сварят добре в достатъчно количество течност. Не подсолявайте!

2. Лука наситнете. Вземете голям тиган и сгорещете в него олиото. Запържете лука до леко потъмняване. Добавете брашното и щом абсорбира мазнината, започнете да наливате бульон от варенето на боба докато се получи гъста каша. След това вкарайте и бобените зърна. Добавете сол и червен пипер, лют пипер или наситнено люто чушле и джоджен - ако харесвате.

3. Оставете да се готви и къкри на умерен огън докато хване традиционната коричка за пилешка каша. Махнете от огъня.

4. Разпределете в индивидуални порции и отогре рендосайте кашкавал или натрошете бяло сирене. Поръсете с наситнен пресен магданоз по желание.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта