Пържено филе от сьомга
Сьомга с масло, чесън и лук.
Необходими продукти:
- 100 грама прясна сьомга с ципата
- сол, пипер, паприка и чили на вкус
- 1 супена лъжица масло
- 1 лук шалот, нарязан на кръгчета
- 1 голяма глава чесън, нарязана на ситно
Начин на приготвяне:
1. Подсушете добре сьомгата и я осолете според вашия вкус. Подправете я и с пипер, паприка и чили..
2. Разтопете масло в тиган на средна температура и сотирайте лука шалот за около 2 минути. Добавете и чесъна, сотирайте още за около 2 минути, докато цветът му се променя към златистокафяво. Оставете чесъна и лука настрани.
3. Сложете сьомгата в горещия тиган, оставете да се пържи 3 минути на средновисока температура.После я обърната от другата страна и отново я пържете около 2 минути. Важното е външната ципа на рибата да е хрупкава.
4. Поставете рибата в чиния, отгоре сложете чесъна и лука шалот. Полейте със соса разтопено масло, гарнирайте с бял ориз, сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ