Регистрация

Пълнени чушки с кайма и ориз по български

Пълнени чушки с кайма и ориз по български
Средно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 6016

Чушки с плънка от месо, ориз, моркови и домати.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г кайма - свинска, телешка или смес
  • ½ ч.ч. ориз
  • 2 глави лук
  • 1 морков
  • 1 връзка магданоз
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 6 с.л. олио
  • 7-8 чушки
  • 3 настъргани домата или от консерва
  • брашно

Начин на приготвяне:

1. Задушете нарязания на ситно лук и морков в олиото с каймата.

2. Към тях след 2-3 мин. прибавете ориза, а след това и доматите. Добавете подправките и нарязания на ситно магданоз. Махнете от котлона. Добре е плънката за чушките да престои 10-15 мин, за да поеме ориза напълно течността от нея.

3. Напълнете чушките със сместа и запечатайте отвора им, като ги потопите в брашно.

4. Подредете ги в тавичка и добавете в нея малко вода. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 30 мин.

5. Поднесете ги топли, може да предвидите и заливка от 2-3 с.л. кисело мляко.



Добър апетит!

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта