Регистрация

Постен боб в гърне

Постен боб в гърне
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 5501

Фасул чорба с лук, чушки, моркови и домати.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 чаени чаши боб
  • 1 глава кромид лук
  • 1 среден морков
  • 1 червена чушка
  • 1 настърган домат
  • 3-4 супени лъжици олио
  • 1 супена лъжица джоджен
  • 1 клонка чубрица
  • черен пипер на вкус
  • 1 супена лъжица червен пипер
  • 1 супена лъжица брашно
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

Накисваме боба за около 5-6 часа. Отцеждаме. Слагаме го в гърне, заливаме със студена вода и варим в началото на по-силен, а после на тих огън. Преди да се свари напълно, се добавят нарязаните на дребно лук, морков и чушка. Слагаме и 1 лъжица олио. Когато продуктите омекнат, се добавят  и настъргания домат, чубрицата, черния пипер, джоджена и солта. Ястието се оставя да поври още 30-тина минути.

Правим запръжка в две лъжици олио, заедно с брашното и червения пипер. Изсипваме я в гърнето при останалите продукти. Варим още 10-тина минути.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 3 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта