Пържено пиле с мед и къри
Пържено пилешко с меден сос и подправки.
Необходими продукти:
- 1 пиле
- 1 ч.л. къри на прах
- чесън на прах, лук на прах, розмарин по желание
- 60-80 мл зехтин или друга растителна мазнина за готвене
- 2 с.л. мед
- сол и черен или бял пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Измийте добре пилето и го почистете от останали перушинки. Нарежете на части - крило, подкрилие, кълки, подкълки, гръбни ребра, бяло месо. Последното можете да направите на още по-малки филета.
2. Обтрийте разпарчетосаното пиле със сол, пипер, къри и по желание някоя от изброението други подправки.
3. Сгорещете растителната мазнина в тиган с капак. Пуснете вътре пилешките парченца и гответе докато не хванат пържена коричка от всички страни. След това залейте с меда и оставете да се готви под капак за 10 минути на слаб огън.
4. Махнете капака и гответе още няколко минути, ако има отделила се течност в тигана.
5. Накрая сервирайте пържените пилешки хапки с подходяща според сезона салата.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ