Регистрация

Пържено пилешко филе с чесън, мед и соев сос

Пържено пилешко филе с чесън, мед и соев сос
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 1305

Пилешки гърди в соев сос с чесън и мед, сготвени на тиган.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 пилешки гърди - по около 250-300 г всяка
  • сол и пипер
  • 50 г масло
  • 2 с.л. олио
  • 3 скилидки чесън
  • 3 с.л. соев сос
  • 2 с.л. мед
  • 1 с.л. ябълков или бял балсамов оцет
  • бяло сусамено семе

Начин на приготвяне:

1. Сложете пилешките гърди върху покрита със стреч фолио дъска с плоската час надолу. Направете напречни диагонални разрези първо в едната посока, после в другата, за да се образуват ромбове. Мръвката трябва да е разрязана до 2/3 на дебелината си, но не повече, за да е сигурно, че няма да се разпадне при готвене.

2. Обтрийте месото със сол и пипер на вкус.

3. Сгорещете на умерен огън олиото с 1/2 от маслото. След това поставете мръвките и гответе 4 минути като сложите гладката страна надолу към тигана.

4. Обърнете, намалете огъня на умерен към слаб и пуснете останалото масло вътре.

5. Наситнете чесъна или го минете през преса директно в тигана. Сипете соевия сос и меда. Намалете огъня още съвсем леко и обръщайте месото през няколко минути. На третото въртене сипете и оцета и оваляйте хубаво двустранно мръвките в соса. Гответе до желаната готовност като обръщате. Внимавайте да не пресушите - по 4 обръщания на страна са достатъчни.

6. Извадете в две чинии и веднага поръсете със семена бял сусам.

7. Сервирайте с гарнитура по избор или зеленчуци. Чаша вино ще подсили романтиката на ястието.

 

Източник: YouTube/Дневник Домохазяйки

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. й
  2. 5
  3. s
  4. Л
  5. домат
  6. a
  7. m
  8. Свинск
  9. във
  10. a>

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта