Пържени телешки ребра
Мариновани телешки ребра със сос.
Необходими продукти:
- 500 г телешки ребра, с малко месо
- лук, нарязан на филийки
- домат, нарязан на кубчета
- чесън, счукан
За маринатата:
- 1 с.л. вода
- 1 с.л. соев сос
- 1 ч.л. сусамово олио
- 1 ч.л. захар
- 1 ч.л. сода за хляб
- 1 с.л. царевично брашно
За соса:
- 2 с.л. вода
- 2 с.л. оцет
- 2 с.л. доматено пюре
- 2 с.л. захар
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. царевично брашно
Начин на приготвяне:
1. Мариновайте ребърцата в посочените продукти за поне 30 мин.
2. Сложете 4 с.л. олио в тиган на умерен огън и запържете докато костта стане със златист цвят. Заделете.
3. В останалата мазнина запържете лука, чесъна и доматите докато лукът покафенее леко и усетите аромата на зеленчуците.
4. Сложете соса в тигана при лука, чесъна и доматите и изчакайте да заври. Разбъркайте хубаво.
5. Добавете ребрата и запържете леко като разбърквате, докато поемат соса.
6. Сервирайте с топка сварен бял ориз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ