Регистрация

Пържени свински пържоли с маринован лук

Пържени свински пържоли с маринован лук
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 991

Мариновано свинско в кисело мляко, запържено на тиган и поднесено с поръска от маринован лук с магданоз.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 или 8 свински пържоли без кост - около 1,2 кг общо
  • 1 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 1 ч.л. кимион
  • 300 мл кисело мляко + 150 мл вода или директно 500 мл кефир
  • 2 глави лук + 1/3 ч.л. сол, 1/2 ч.л. черен пипер и 1/2 ч.л. сумак, ако имате
  • 1 с.л. оцет
  • 2 връзки магданоз
  • 5-6 с.л. олио

Начин на приготвяне:

1. Свинските пържоли обтрийте със сол, черен пипер и кимион и начукайте, за да се поизтънят, но без да стават прекалено тънки. Прехвърлете в купа.

2. Разбъркайте киселото мляко с водата или използвайте директно кефир. Залейте месото и приберете в хладилник за поне 7 часа. Може да държите до 24 часа, като знаете - колкото повече престоява месото в маринатата, толкова по-крехко и сочно ще стане.

3. Лука нарежете на полумесеци, разделете влакната и прехвърлете в купичка. Поръсете със солта, пипера, сумака и сипете оцета. Настискайте с ръце и приберете в хладилника да се маринова заедно с месото.

4. Сгорещете олиото в тиган и пържете пържолите двустранно на умерен огън за по 4 минути от страна. Не оттръсквайте идеално от полепналото мляко. Останало върху мръвките, то придава допълнителен приятен вкус.

5. Наситнете магданозените листа и разбъркайте с лука.

6. Сервирайте пържолите като поръсите с лучено-магданозената смес.

 

Източник: YouTube/Готовим с Матеевой Натальей

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 8 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта