Регистрация

Пържени пирожки с месо и картофи

Пържени пирожки с месо и картофи
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 4015

Пържени руски питки с плънка в стил мусака.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 300 мл топла вода
  • 1 ч.л. сол
  • 1 с.л. захар
  • 500 грама брашно
  • 5 грама суха мая
  • 3 с.л. растително масло

За картофите:

  • 10 картофа
  • 30 грама масло
  • сол и черен пипер

За плънката:

  • 500 грама телешка кайма
  • 1 глава лук
  • 4 с.л. растително масло
  • сол и черен пипер
  • много олио за пържене

Начин на приготвяне:

1. На тестото: Аз използвам автоматична машина за месене - просто слагате съставките и вадите готовия хляб. Ако обаче не разполагате с практичния уред, замесете тесто по традиционния начин като изсипете брашното в тава, разтворите маята в хладка вода със захарта, изчакате я да шупне, смесите с брашното, солта и мазнината и направите гладко нелепящо се по ръцете тесто.

2. На картофената плънка: Обелете катофите, измийте ги и ги варете в подсолена вода до омекване. Когато са готови, отцедете водата, намачкайте и смесете с масло, сол и черен пипер.

3. На месната плънка: Нарежете на ситно лука и го запържете в мазнината до златисто. Прибавете каймата и пържете до готовност. Овкусете със сол и черен пипер.

4. Сглабяне: Разтелете тестото и с помощта на чаша или ринг изрежете кръгчета. Надупчете ги с вилица. Едната половина намажете с пюре, върху него сложете кайма и захлупете с другата. Притиснете с вилица крайщата, за да се запечатат. Пържете на маслена баня до получаването на кафяви пирожки с апетитна хрупкава коричка.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1.30 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта