Регистрация

Пържени пилешки гърди с марината

Пържени пилешки гърди с марината
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 883

Мариновано пилешко филе на тиган.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 парчета пилешки гърди - около 550-600 г общо
  • 2-4 скилидки чесън
  • 1 с.л. мека горчица
  • 1,5 с.л. ябълков оцет
  • 2 с.л. соев сос
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 2 с.л. олио
  • 3-4 с.л. растителна мазнина за готвене (може пак олио)

Начин на приготвяне:

1. Нарежете пилешкото месо на слайсове с дебелина 1-1,5 см.

2. В купа изсипете намачкания или минат през преса чесън, добавете соевия сос, черния пипер, оцета и олиото. Разбъркайте, пуснете вътре месцата и разбъркайте отново много хубаво. Приберете в хладилник между 3 часа и 1 ден.

3. Сгорещете на умерен огън растителна мазнина в тиган и пържете двустранно филенцата за по около 3 минути от страна.

4. Сервирайте с пресни зеленчуци или любимата ви гарнитура за пилешко. Можете да охладите и да използвате като плънка за сандвичи.

 

Източник: YouTube/Готовим с Матеевой Натальей

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта