Регистрация

Пържени пилешки бутчета с чесън и подправки

Пържени пилешки бутчета с чесън и подправки
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 1138

Пилешки бутчета с подправки на тиган.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 с.л. олио
  • 6 горни пилешки бутчета
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. чесън на прах/на гранули
  • 1 ч.л. сушен лук
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 1 ч.л. сух кориандър
  • 1 ч.л. червен пипер - сладък
  • 1/2 ч.л. куркума
  • 5 скилидки чесън
  • 150 мл вода
  • листа магданоз

Начин на приготвяне:

1. Сипете олиото в голям тиган с незалепващо покритие и сгорещете на силен огън.

2. Подредете бутчетата плътно едно до друго, но без да се застъпват, в мазнината с кожата надолу. Гответе 3 минути и обърнете.

3. Докато се запечатват от втората страна, поръсете вече запечатаната с половината от изброените сухи подправки - сол, чесън на прах, лук на прах, черен пипер, кориандър, сладък пипер, куркума. След това обърнете отново, намалете огъня на слаб към умерен и поръсете и втората страна с останалата половина от подправките.

4. Чесъна нарежете на тънки колелца и добавете в тигана. Сипете водата - ако е вряла - още по-добре.

5. Щом кипне, сложете капак и оставете да къкри на слаб към умерен огън 5 минути. После обърнете и гответе 5 минути.

6. Махнете капака, обърнете отново бутчетата и залейте с част от соса. Увеличете огъня на умерен. Оставете 3 минути, обърнете и залейте със соса. Гответе още 3 минути.

7. Извадете в индивидуални порции и поръсете с листа магданоз. Ако сервирате гарнитура от картофи или ориз, можете да покапете с отделилия се в тигана сос от готвенето.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта