Пържени пилешки бутчета под лук
Задушени бутчета с лук в тенджера.
Необходими продукти:
- 10 бр долни пилешки бутчета (парти бутчета)
- 5-6 глави лук
- универсална подправка
- черен пипер на вкус
- червен пипер или пушен пипер
- 2-3 скилидки чесън
- 6 с.л. олио
Начин на приготвяне:
1. Бутчетата прехвърлете в купа. Почистете, ако има остатъчни перушинки.
2. Поръсете с 1 ч.л. универсална подправка, черен пипер на вкус, 1 с.л. червен пипер или пушен пипер и рендосайте отгоре скилидките чесън.
3. Разбъркайте добре.
4. Лука нарежете на четвъртини и след това на напречни парченца.
5. Сгорещете олиото в тенджера и сложете бутчетата да се запържат за по 2-3 минути от страна, колкото да се запечатат на силен огън. След това не ги вадете, ами просто намалете огъня на слаб към умерен.
6. Изсипете лука върху бутчетата и сложете капака без да разбърквате. Оставете да се готви 30 минути.
7. Посолете лука равномерно и отново не разбърквайте. Сложете капака и оставете да се задушава на същата температура за още 30 минути.
Източник: YouTube/Рустам Исмаилов
осн
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ