Пържени оризови спагети със скариди и кашу
Скариди, бобени кълнове и оризови спагети в невероятна комбинация.
Необходими продукти:
- 150 г плоски оризови спагети
- шепа бобени кълнове
- 200 г предварително сварени скариди
- 1 червена чушка, нарязана на ивички
- 2 стръка зелен лук, нарязан ситно
- 1 яйце, бито
- 2 с.л. тайландски рибен сос
- 1 ч.л. кафява захар
- шепа ядки кашу
- кориандър
- сусамово олио
Начин на приготвяне:
1. Сложете оризовите спагети в кипнала вода и варете на тих огън за 10 минути. Отцедете ги, добавете малко сусамово олио и ги оставете настрани.
2. Запържете лука за няколко минути. Добавете останалите зеленчуци, скаридите и спагетите.
3. Прибавете разбитото яйце и внимателно разбъркайте заедно с всичко останало докато се стегне.
4. Смесете рибения сос със захарта. Прибавете в тенджерата.
5. Добавете и ядките кашу и кориандъра и оставете на котлона за още минутка, като разбърквате от време на време.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ