Пържени оризови спагети Би Хун
Сингапурска лесна, бърза и здравословна рецепта.
Необходими продукти:
- 200 г тънки оризови спагети
- чесън, тънко нарязан
- соев сос
- сос от стриди
- сусамово олио
- бял пипер
- рибен сос (по желание)
- 2 ч.ч. пилешки бульон
- 400 г нарязано пилешко месо
- зеленчуци по избор (моркови, зеле, кълнове и т.н.)
- 2 шепи сушени гъби
- яйце (по желание)
Начин на приготвяне:
1. Накиснете оризовите спагети според инструкциите на пакета (обикновено ги накисвам във вода за около 20 минути), отцедете и оставете настрани.
2. Накиснете сушените гъби във вода, като запазите след това водата за по-нататъшна употреба. Нарежете на тънки ленти.
3. Нарежете по-едрите зеленчуци на тънки ленти.
4. Разбийте яйцето и го изпържете, за да получите тънък омлет. Нарежете на тънки ленти.
5. Смесете соевия сос, соса от стриди, белия пипер, солта, рибния сос и запазената вода от накиснатите гъби заедно с пилешки бульон на вкус.
Пържене:
1. Загрейте голям тиган уок и сипете малко количество олио.
2. Запържете зеленчуците, гъбите и чесъна, докато чесънът стане прозрачен.
3. Добавете и запържете като бъркате нарязаното пиле и го запечатайте в тигана.
4. Добавете оризовите спагети.
5. Добавете малко от бульонната смес, така че пилето да зацвърчи и разбърквайте, докато се изпари.
6. Повторете.
7. Престанете да слагате от бульона, когато опитате на вкус и ви хареса.
8. Поръсете сусамово олио отгоре, разбъркайте много добре и свалете от огъня.
9. Сервирайте и гарнирайте с яйцето.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ