Пържени картофи с лук и яйца като пица
Пържени картофи с лук в яйчен сос на тиган.
Необходими продукти:
- 1 глава лук
- 4 големи картофа
- 4 с.л. олио
- сол на вкус
- 2 яйца
- 20 г масло
Начин на приготвяне:
1. Лука нарежете на тънки полумесеци, а след това разделете на влакна.
2. Картофите обелете, измийте и нарежете на четвъртини по дължина. След това всяка четвъртинка нарежете напречно на тънки парченца.
3. Сгорещете 3 с.л. олио в тиган с незалепващо покритие и диаметър 2 см. на умерен огън. Изсипете лука, гответе и бъркайте 3 минути. След това добавете картофите и размешайте добре. Гответе 7-8 минути до омекване и получаване на лека коричка на някои от картофчетата. Разбърквайте периодично и овкусете със сол.
4. В купа чукнете яйцата и разбийте с малко сол. Изсипете в купата съдържанието на тигана и размешайте много добре.
5. Върнете тигана на огъня, добавете 1 с.л. олио и маслото. Щом се разтопи изсипете съдържанието на купата. Заравнете с шпатула и сложете капак. Оставете да се готви 7 минути.
6. Сложете чиния върху запеканката. След това внимателно вдигнете тигана и обърнете в чинията. После плъзнете съдържанието на чинията обратно в тигана, за да се сготви и от втората страна. Оставете под капак отново за 7 минути на умерен огън.
7. Извадете от тигана. По желание можете да гарнирате с рендосан кашкавал, билки или зеленчуци. Можете да разрежете като пица на парчета и да поднесете за гарнитура към месо. Естествено, можете да хапнете набързо и да се насладите на вкусно безмесно основно.
Източник: YouTube/Schnelle Rezepte
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ