Регистрация

Първокласни ребра с бира Гинес

Първокласни ребра с бира Гинес
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 4822

Печени телешки ребра, заляти с бирен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  •   1 парче телешко месо от ребрата 2-3 кг.
  •   8 скилидки чесън, пресован
  •   2 с.л. зехтин
  •   2 ч.л. сол
  •   2 ч.л. смлян черен пипер
  •   2 ч.л. сушена мащерка
  •   1 кутия бира „Гинес”

Начин на приготвяне:

1. В малка купа смесете чесъна, зехтина, солта, пипера и мащерката.

2. Сложете ребрата в тавичка със сланината нагоре. Направете плитки прорези в месото, за да се маринова по-добре.

3. Намажете с чесновата смес края със сланината и оставете месото да се маринова докато достигне стайна температура – т. е. около 1 час.

4. Загрейте фурната на 230 С.

5. Запечете месото за 20 минути в предварително загрятата фурна. Така ще получите хрупкава и добре запечена коричка, а вътрешността ще остане сочна и крехка.

6. Намалете температурата на 160 С и печете още 60 до 75 минути (за месото са нужни около 20-30 минути на килограм).

7. Извадете месото когато вътрешната температура достигне 60 С ако искате да е средно сурово (ще ви бъде много полезно да имате термометър за мерене на температурата на месо).

8. Оставете месото да отпочине на стайна температура за 15 минути преди да го нарежете, за да запази соковете си.

9. След като прехвърлите печеното месо в подходящ за сервиране съд, пригответе соса за топене като излеете кутийката бира в тавата, в която сте пекли и разбъркате добре с мазнината от сготвеното месо. Прехвърлете така приготвения сос в подходяща купичка и сервирайте!

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта