Регистрация

Пълнозърнеста паста пене с карфиол и каперси

Пълнозърнеста паста пене с карфиол и каперси
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 4340

Пълнозърнеста паста пене със сирена и ядки.

 

 

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 280 г пълнозърнеста паста пене
  • зехтин Extra virgin
  • 500 г карфиол (само цветчетата)
  • 2 шалот, нарязан на тънки колелца
  • 2 скилидки чесън, счукан и нарязан
  • 3/4 ч.ч. вода
  • 1/4 ч.ч. бяло вино
  • 1 с.л. пълномаслена сметана
  • 1 с.л. златисти стафиди
  • 1 с.л. мед
  • 1 ч.л. каперси
  • 1 стрък прясна мащерка
  • 1 дафинов лист
  • 1 ч.л. семена резене
  • 3 с.л. печени кедрови ядки
  • 3 с.л. нарязан магданоз
  • 1/4 ч.ч. настъргано сирене Пекорино Романо (или друго сирене по избор)
  • 1/4 ч.ч. настърган пармезан
  • сол
  • пипер

Начин на приготвяне:

1. Сварете пастата ал денте. Заделете. В голям тиган загрейте 2 с.л. зехтин на среден огън. Запържете шалота и чесъна за няколко минути. Прибавете карфиола и гответе докато стане леко златист.

2. Добавете останалите необходими продукти. (Трябва да ги сложите едновременно, за да няма доминиращ аромат). В още 2 с.л. зехтин, сложете 2 ч.л. сол, добавете водата, бялото вино, пълномаслената сметана, стафидите, меда, каперсите, мащерката, дафиновия лист, и резенето. Покрийте и гответе на слаб огън докато карфиолът омекне, след което извадете мащерката и дафиновия лист. Махнете от огъня.

3. Добавете пенето, печените кедрови ядки, магданоза и сирената. Разбъркайте и поднесете с чаша бял чай.

 

 

Източник: opensourcefood.com

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта