Регистрация

Пълнен шаран с лук и гъби

Пълнен шаран с лук и гъби
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1060

Печен шаран по чешки с деликатен пълнеж от гъби и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 с.л. олио
  • 1 глава лук
  • 150 г гъби - пресни
  • 30 г масло
  • сол и пипер
  • 1 шаран около 1,3 кг + сол и пипер
  • 2 с.л. лимонов сок
  • още 40 г масло

Начин на приготвяне:

1. Лука и гъбите нарежете на малки кубчета.

2. Сгорещете олиото в тиган на умерен огън и изсипете лука. Гответе при постоянно бъркане 3 минути.

3. Добавете гъбите, 30 г масло и сол и пипер на вкус и гответе и мешайте още 4 минути. Махнете от огъня.

4. Шарана почистете. Ако е напълно нечистен, първо обелете люспите, след това изкормете и измийте с хладка вода. Когато спре да отделя кръв, подсушете с домакинска хартия или салфетка.

5. Обтрийте рибата външно и вътрешно със сол и пипер, поставете в голяма тава и напълнете корема със запръжката и лимоновия сок.

6. Разтопете 40 г масло и щедро намажете външността на рибата с 1/4 от това количество.

7. Пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна. След 15 минути извадете, намажете с разтопено масло горната част и върнете за още 15 минути. След това пак намажете, върнете за 10 минути и извадете. Намажете с останалото масло.

8. Изчакайте да почине 5-6 минути, прехвърлете в плато, гарнирайте с листни зеленчуци и резени лимон и поднесете.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1:10 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта