Регистрация

Пълнени чушки с месо и булгур

Пълнени чушки с месо и булгур
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 4417

Мароканска рецепта за пълнени чушки с булгур и кайма.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200 г мляно телешко
  • 1 чаша суров булгур
  • 3 чушки камби
  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • магданоз
  • кимион
  • червен пипер
  • зехтин
  • сол и пипер

Начин на приготвяне:

1. Сложете булгура с 2 чаши вода в тенджера и оставете да заври. Намалете температурата и гответе 15 минути.

2. Нарежете лука на ситно.

3. Счукайте чесъна.

4. Сложете малко зехтин в тиган и изпържете лука и чесъна. Добавете смляното месо и разбъркайте. Пържете още няколко минути.

5. Свалете месото от огъня и го оставете да изстине леко.

6. Смесете месото, лука и чесъна с готовия булгур.

7. Овкусете с нарязан магданоз, 1 с.л. кимион и 1 с.л. червен пипер

8. Подправете със сол и пипер.

9. Отрежете краищата на камбите и извадете семената и вътрешността.

10. Напълнете чушките със сместа от булгур и месо.

11. Сложете чушките в огнеупорен съд.

12. Сложете във фурната и печете на 200 градуса за 30 минути.

 

Източник: opensourcefood

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. rak
  2. Паста
  3. 30
  4. 844
  5. Чили
  6. 98
  7. CA
  8. 700
  9. вечеря
  10. жените

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта