Регистрация

Пълнени тиквички с кайма и ориз

Пълнени тиквички с кайма и ориз
Средно   |   Порции 1-3   |   Видяна: 3009

Печени тиквички с плънка от месо с ориз и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200 грама кайма смес
  • 1/4 ч.ч. ориз (най-добре си вземете бланширан)
  • 1 морков
  • 1 глава лук
  • 1 голяма тиквичка
  • 2 с.л. сметана
  • сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Сварете ориза до полуготовност.

2. Рендосайте морковите на едро ренде, а лука наситнете.

3. Запържете в нажеженото олио първо лука до покафеняване, след това добавете настъргания морков и гответе още няколко минути.

4. На следващия етап изсипете в запръжката каймата и отцедения от водата ориз и гответе 2-3 минути. Сложете сол и пипер на вкус, разбъркайте и оставете настрани да се охлади.

5. Тиквичката разрежете на три сравнително еднакви части по ширина.

6. С чаена лъжичка издълбайте сърцевианта на парчетата тиквичка така, че да заприличат на чашка - да имат дъно и стени, а по средата да са кухи.

7. Разбийте сметаната с 2/3 ч.ч. вода и изсипете на дъното на тавичка.

8. Подредете вътре купичките от тиквичка и ги напълнете със запръжката, смесена с изгребаната сърцевина.

9. Печете в средата на предварително загрята на 200 градуса фурна за 40 минути.

10. Поднесете със заквасена сметана.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта