Пълнени пиперки с пиле и домати
Пълнени чушки на котлон с пилешко месо и ориз в доматен сос с лук и чесън.
Пълнените чушки са любимо ястие на мнозина, но всяка рецепта си има своите специфики и чар. Различни пълнени чушки се готвят в канала Всегда Вкусно, като плънката е мляно пилешко месо с варен ориз, а пиперките къкрят в доматен сос с люти чушлета, лук, чесън и пресни домати. Всичко това се готви на котлона, затова не е необходимо дори загряване на фурната.
Оризът се сварява, а докато стане готов се почистват чушките и се наситняват доматите, лука и чесъна. Домати в доматен сос от консерва се смесват с подправки и се заливат с вода и лимонов сок. Следва смляното месо да се смеси с ориза и малко течна сметана и пълномаслено прясно млако, да се овкуси с подправки и чушките да се напълнят с него. В тиган или тенджера се задушават за кратко лукът, чесънът и пресният домат. Отгоре се редят чушките и се заливат с доматения сос. Пускат се пикантни чушлета по желание. Щом кипне, се слага капак, огънят се намалява на слаб и ястието се оставя за 1 час да се готви.
На финала се поръсва с настнени пресни копър и магданоз и се сервира топло и със соса от готвенето. Списък с точните продукти и стъпки на направа можете да видите ТУК.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ