Регистрация

Различни пълнени чушки с пилешко в доматен сос

Различни пълнени чушки с пилешко в доматен сос
Средно   |   Порции 8 броя   |   Видяна: 1554

Пълнени пиперки с пилешка кайма и ориз, сготвени в доматен сос с подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За соса:

  • 400 мл домати в гъст доматен сос
  • 1 ч.л. сол
  • 1 с.л. сладък червен пипер
  • 1 ч.л. захар
  • 1/2 ч.л. кориандър на прах
  • 10 зърна черен пипер
  • 800 мл вода
  • 1 с.л. лимонов сок

За чушките:

  • 1,2 кг пилешка кайма (смлени гърди; можете да използвате и друга кайма по желание)
  • 1/2 с.л. сол
  • 1/2 ч.л. черен пипер на прах
  • 1/2 ч.л. кориандър на прах
  • 100 г ориз
  • 5 с.л. (75 мл) течна готварска сметана
  •  1 домат около 150 г
  • 1 глава лук около 180 грама
  • 4 скилидки чесън
  • 8 камбести чушки
  • 2 дафинови листа
  • 2 люти чушлета
  • пресен копър и магданоз

Начин на приготвяне:

1. Направете соса като изсипете доматите в купа. Ако са цели, нарежете на парченца. Добавете подправките, лимоновия сок и водата и разбъркайте. Оставете настрана.

2. Сварете ориза.

3. Каймата изсипете в купа. Добавете подправките, сварения и напълно сух ориз и сметаната и разбъркайте.

4. Нарежете домата и лука на кубчета, а чесъна наситнете. Изсипете ги в тенджера или дълбок тиган с капак, като прецените размерите на съда така, че чушките да влязат изправени в него и да може да се похлупи без да остава прекалено много място. Пуснете котлона и запечете за 3 минути.

5. Почистете чушките от дръжки и семки и напълнете с каймяната смес. Подредете изправени върху доматите с чесън и лук, пуснете дафинови листа и люти чушлета между чушките и залейте с доматения сос.

6. Гответе на умерен огън под капак за 1 час.

7. Преди махане от огъня поръсете с наситнени листа копър или магданоз или и двете. Сервирайте топли с част от соса на готвенето.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта